حجت الاسلام سید محمد مهاجرانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کودکان جامعه به ویژه دختران نیاز به الگویی مناسب دارند و ما به عنوان یک مسلمان شیعه الگویی بالاتر و مهمتر از حضرت فاطمه (س) و حضرت معصومه (س) و همچنین زینب کبری (س) نداریم، گفت: به عنوان یک نویسنده این خلأ را حس کردم و کتابی را درباره حضرت معصومه (س) با زبانی کودکانه و با هدف معرفی خاندان پیامبر (ص) به رشته تحریر درآوردم.
وی افزود: کودکانی هستند که از سراسر کشور و حتی از دیگر نقاط جهان برای زیارت به شهر مقدس قم به همراه خانوادههای خود سفر میکنند و پرسشهایی در ذهن آنها درباره شخصیت حضرت معصومه (س) در ذهن آنها شکل میگیرد و حس کنجکاوی درباره شخصیت و زندگانی آن حصرت در ذهن آنها مجسم میشود اگر بتوان پاسخ آنها را به درستی داد محبت اهل بیت علیهم السلام در وجود آنها عجین میشود و میتوان بر تهاجم فرهنگی و شبهات دشمن پیروز شد.
وی اظهار داشت: کتاب «فاطمه و فاطمه» به عنوان یکی از منابع نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی است و با توجه به همنامی حضرت معصومه (ص) با دخت پیامبر (ص) نام این کتاب را که برای دختران و نوجوانان تألیف شده انتخاب کردم حتی در روایتی حضرت معصومه شباهتهای بسیاری با حضرت فاطمه زهرا (س) دارند.
به گفته حجت الاسلام مهاجرانی، کودکان از حضرت زهرا (س) اطلاع بیشتری دارند و لذا برای معرفی حضرت معصومه (س) باید از تشابه زندگی ایشان با حضرت زهرا (س) استفاده کرد.
جشنواره رضوی و نقش آن در افزایش سرانه مطالعه
نویسنده کتاب «فاطمه و فاطمه» گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی در شناخت فرهنگ اهل بیت علیهم السلام بسیار مؤثر است و برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف شناخت بهتر فرهنگ اهل بیت (ع) است که باید مسئولان در این زمینه بیشتر توجه و مشارکت مطلوبی داشته باشند.
برای ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) و مطالعه باید از ظرفیت فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و رسانهها بیشتر استفاده کرد
وی اظهار داشت: همچنین برگزاری جشنوارههایی مانند جشنواره کتابخوانی رضوی و مسابقات کتابخوانی نقش مهمی در افزایش سرانه مطالعه دارند و هستند خانوادههایی که برای پاسخگویی به پرسشهای کودکان و نوجوانان خود دنبال کتابهای مناسبی مانند این کتاب هستند لذا جشنواره رضوی فرصتی را برای آشنایی خانوادهها با این کتابها است.
این نویسنده و شاعر آئینی کودکان و نوجوانان بیان کرد: با توجه به معرفی کتاب و اهمیت آن در کتب درسی متأسفانه والدین و معلمان به این امر فرهنگی توجهی نمیکنند هرچند شرایط بهتر از گذشته شده است ولی باید بیشتر در این زمینه تلاش کرد.
به گفته حجت الاسلام مهاجرانی، برای ترویج فرهنگ اهل بیت علیهم السلام و مطالعه باید از ظرفیتهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و همچنین دیگر رسانهها بیشتر استفاده کرد و نویسنده خلاق باید با خلاقیت و ظرافتی که دارد به دنبال مطالب جدید باشد تا علاقه و اشتیاق مخاطبان را به سوی کتاب و کتابخوانی افزایش دهد.
نظر شما